Sposób przygotowania

Szparagi obrać i gotować w osolonej wodzie Ugotowane szparagi wyłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i położyć na nie plastry szynki szwardzwaldzkiej.
Masło roztopić w rądelku, wsypać mąkę i zasmażyć ją na złotawy kolor cały czas mieszając. Następnie dodać mleko, pieprz sól, gałkę muszkatołową i sok z cytryny i cały czas mieszać (na małym ogniu) do momentu aż sos będzie gęsty. Należy uważać aby nie przypalić sosu. Tak przygotowanym sosem polewamy szparagi przykryte szynką i zapiekamy w piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Marko

    kolorowe i pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    fajne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    coś na czasie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wszystko idealnie ! Kocham szparagi, a Ty je tak dobrze dobrałaś do reszty w tym daniu!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !