Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną gotujemy z odrobiną soli. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki z cebulką i odrobiną soli i pieprzu. Kiełbaskę kroimy w kostkę, rozgrzewamy olej i podsmażamy ją dodając przyprawę curry. Ugotowaną kaszę doprawiamy z solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, następnie wykładamy przyprawioną kaszę, na kaszę kładziemy kiełbasę, potem umyte, osuszone i pokrojone w talarki pomidory, następnie wykładamy pieczarki z cebulą. Ser żółty ścieramy na jarzynówce i posypujemy na wierzch. Na koniec posypujemy koperkiem. Zamykamy naczynie i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 25minut. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubię kaszę;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    bardzo dobra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    smaczne!!!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !