Sposób przygotowania

Oczyszczone i pokrojone flaki wołowe zalewamy wodą, dodajemy żeberka, 1 łyżeczkę soli i czekamy aż się zagotują, gotujemy około 1 godziny. Podczas gotowania zbierają się szumowiny, które należy ściągać, Gdy już się nie pojawiają szumowiny dodajemy starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach warzywa,doprawiamy startą gałką muszkatałową, papryką i majerankiem. Gotujemy jeszcze około 15 minut. Przed końcem gotowania dodajemy przyprawę do flaków, gotujemy jeszcze 5 minut, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, maggi.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam flaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też lubię flaki...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !