Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę, por w plasterki. Podsmażyć na maśle. Dodać do rosołu, Dodać drobno pokrojone mięso. Następnie dodać przyprawy oraz sok z cytryny. Gotować ok. 25 min na malym ogniu. Dodać 2/3 śmietany, zdjąć z ognia i zmiksować za pomocą blendera. Gotować jeszcze 5 min. Resztę śmietany wymieszać z żółtkiem, wmieszać do zupy. Foremką do ciasteczek wykroić z tostów serduszka. Podawać jako dodatek do zupy.

Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    To coś dla mnie.Dodałabym troszkę białego wina wytrawnego.Ale i tak pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super! Uwielbiam takie kremiki i jakie śliczne serduszko sobie pływa, danie wprost z francji :)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    lubię zupy porowe- muszę spróbować tej
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    prześlicznie podana
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    jaki ładny tost na wierzchu...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !