Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski krem porowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 1 litr
por 30 dag
ugotowane mięso z kurczaka 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
margaryna 2 łyzki
sok z cytryny 1/2 szt
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Kolendra cała Prymat 1 szczypta
śmietana 18 proc 200 ml
żółtko jajek 1 szt
tosty
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski krem porowy

Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę, por w plasterki. Podsmażyć na maśle. Dodać do rosołu, Dodać drobno pokrojone mięso. Następnie dodać przyprawy oraz sok z cytryny. Gotować ok. 25 min na malym ogniu. Dodać 2/3 śmietany, zdjąć z ognia i zmiksować za pomocą blendera. Gotować jeszcze 5 min. Resztę śmietany wymieszać z żółtkiem, wmieszać do zupy. Foremką do ciasteczek wykroić z tostów serduszka. Podawać jako dodatek do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 26.09.2013 10:16
jaki ładny tost na wierzchu...
Iwusia 17.07.2013 23:39
prześlicznie podana
PaniMISIOWA 09.11.2012 19:39
bardzo apetyczny
dwa pokoje z kuchnią 09.05.2012 08:12
lubię zupy porowe- muszę spróbować tej
Rafał10 08.05.2012 19:29
super! Uwielbiam takie kremiki i jakie śliczne serduszko sobie pływa, danie wprost z francji :)
Ewa104 08.05.2012 15:43
To coś dla mnie.Dodałabym troszkę białego wina wytrawnego.Ale i tak pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak