Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z kaszą gryczaną
Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Smarujemy ją olejem.
Układamy 6 kromek chleba tostowego. Smarujemy cieńką warstwą margaryną.
2.
Gotujemy 1 litr wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli.
Wrzucamy kaszę w woreczku, tak jest najwygodniej i gotujemy 15 minut.
Po ugotowaniu odcedzamy na druszlaku i lekko studzimy.
3.
W rondelku rozgrezwamy olej.
Cebule kroimy drobno i przesmażamy dodając po chwili kaszę gryczaną .
Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i Kucharkiem.
4.
Wykładamy po łyżce kaszy na chleb tostowy zakrywając go w całości.
Posypujemy posiekanym szczypiorkiem, a następnie przykrywamy plastrem żółtego sera.
5.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni C przez 5-8 minut do momentu roztopienia się sera.