Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami cukru, dodać 3/4 szkl. ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do mąki dodać rozczyn z drożdży, ubite jajka, resztę mleka, cukru, stopione masło oraz szczyptę soli. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aby ciasto podwoiło swą objętość. Ponownie wyrobić, formować bułeczki. Można nadziewać je łyżeczką kremu czekoladowego lub dżemu bądź robić bez nadzienia. Układać na natłuszczonej blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać makiem. Piec ok. 30 min w temp. 180st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    smaczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka107

    na śniadanko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo lubię takie bułeczki,jeszcze cieplutkie:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie z samym masłem zjeść, nic więcej nie potrzeba aby cieszyć się smakiem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    moje ulubione bułeczki, a jakie Twoje są śliczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !