Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać. Umytą i osuszoną miętę posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do rondla i rozprażyć. Dodać musztardę, sparzone rodzynki, 1/2 szklanki octu, sól, pieprz i gotować na niewielkim ogniu przez około 40 minut cały czas mieszając. Pozostały ocet zagotować z cukrem. Sos przetrzeć przez sito, połączyć ze słodkim octem i gotować jeszcze 20 minut cały czas mieszając. Gorący sos rozlać do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować na sucho.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny sos !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela8

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawy sosik, takiego jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajny sosik :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    bardzo przydatny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !