Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Zalać ok. 3,5 l zimnej wody. Lekko osolić. Postawić na małym ogniu i tak ustawić temperaturę, by mięso wolno się gotowało. Po około 30 minutach dodać części rosołowe kury i dalej gotować. Marchewkę i pietruszkę obrać, starannie wypłukać i przełożyć do salaterki. Gdy wywar mięsny stanie się już klarowny, wrzucić natkę pietruszki, opaloną cebulę oraz obrane warzywa. Przykryć i gotować wolniutko 1,5 – 2 godziny, aby rosół tylko „pyrkał”, i im wolniej, tym lepiej.


Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Smacznie wygląda i takie żółciutkie ma oczka.......
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    niedzielne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ach te rosołki,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    najlepszy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !