Sposób przygotowania

ryż ugotować w osolonym wrzątku odstawić do wystygnięcia dynię obrać usunąć pestki pokroić w kostkę rozgrzać 3 łyżki masła i podsmażyć pokrojoną dynię ok.10min.doprawić solą wystudzić,żółtka utrzeć z cukrem i 2 łyżkami masła na puch dodać ugotowany ryż,dynię,rodzynki i cynamon,białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą ryżowo-dyniową,wyłożyć masę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką zapiec w piekarnik w temp.180st.ok.30min.udekorować listkami melisy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pożywne danie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !