Sposób przygotowania

w robocie kuchennym ścieramy na najdrobniejszych otworach obrane ziemniaki oraz obrane cebule, dodajemy do nich jajka, mąkę ziemniaczana i nieco pieprzu. Po wymieszaniu smażymy na rogrzanym oleju cienkie placki po obu stronach. Mięso staramy się jak najdrobniej pokroić i przesmażamy na niewielkiej ilosci oleju, następnie zalewamy wodą, dodajemy kostki sosowe, liście laurowe, ziele angielskie sól i pieprz i gotujemy do miekkosci miesa. Pod koniec dodajemy mąkę przesmażaną na rumiano na suchej patelni, stopniowo zaprawiamy ją wodą spod sosu i dodajemy do całości, gotujemy jeszcze 5 minut. Gorącym sosem polewamy ciepłe placki ziemniaczane - smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    muszę wypróbować... bardzo apetyczne przeważnie robię z cukrem,albo z sosem pieczarkowym:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    moje ulubione
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !