Sposób przygotowania

szczaw oczyścić umyć i pokroić zalać wrzącym wywarem drobiowym po czym schłodzić,jajka ugotować na twardo obrać i pokroić na cząstki,ogórki umyć jednego pokroić w długie plastry a drugiego w kostkę,dymkę umyć i wraz ze szczypiorkiem drobno posiekać,do wystudzonego bulionu ze szczawiem dodać cebulę szczypior i ogórki doprawić solą i pieprzem do smaku,śmietanę ubić i połączyć z chłodnikiem następnie wstawić chłodnik do lodówki na minimum godzinę podawać z pokrojonymi na cząstki jajkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przyznam, że nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam szczaw w ogródku, ale w takiej wersji nie jadlam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !