Sposób przygotowania

Obieramy cebulę i czosnek. Cebulę jak najdrobniej siekamy, a ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, drobniutko siekamy lub trzemy na tarce. Oba składniki przekładamy do miseczki. Wsypujemy sól, pieprz, imbir, chili i drobniutko pokruszony lub utłuczony w moździerzu liść laurowy. Wlewamy oliwę lub olej, dodajemy miód i wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Uwaga: miód musi być płynny, bo scukrzony trudno będzie wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Jeśli jednak nie mamy płynnego, wcześniej odmierzamy czubatą łyżkę scukrzonego, przekładamy do kubeczka, ustawiamy na trochę większym garnku z lekko gotującą się wodą lub na płytce ochronnej i podgrzewamy mieszając, aż się rozpuści.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    boczuś z takiej marynatki.... pysznie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajna marynata :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajny przepis
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    boczuś bardzo mi smakuje a z takiej marynaty to dopiero....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !