Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Natrzeć przekrojonymi ząbkami czosnku, oprószyć solą i pieprzem. Posypać delikatnie mąką. Obsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju z obu stron i przełożyć do naczynia do duszenia. Posypać odrobiną kolendry, oregano, przyprawy do gyrosa i słodkiej papryki. Na patelnię po smażeniu mięsa wlać gorącą wodę i razem z tłuszczem wlać do bitek. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości. Bitki podawać udekorowane listkami sałaty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    moje smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    jejciu,jak ja za nimi przepadam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    bitki to moje ulubione (:
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammmm;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    ekstra!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !