Sposób przygotowania

Groch zalać wodą zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować do miękkości Ziemniaki pokroić w kostkę. Dodać je do grochu pod koniec gotowania wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Cebule pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, zeszklić i wymieszać z mąką. Lekko zrumienić. Połączyć z zupą. Dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki i startą na na małych oczkach tarki ugotowaną marchewkę, Gotować ok 5 minut i doprawić do smaku

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam grochówkę! Robisz taką jaka jest najlepsza z boczkiem i kiełbaską :)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !