Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości
1 kg
cebula
2 szt
fasola czerwona
1 puszka
ciecierzyca
1 puszka
makaron świderek
1/2 opakowania
ziemniaki
3 szt
kostka mięsna
1 szt
mąka
do zagęszczenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
margaryna
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą

Łopatkę wieprzową wypłukać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki. Pół margaryny włożyć do garnka i ją roztopić. Następnie dodać do tłuszczu cebulę i lekko ją podsmażyć. Potem dodajemy mięso i całość dusimy, aż mięso będzie na pół miękkie. Dolewamy wodę wrzucamy kostkę wieprzową i całość zagotowujemy. Osobno kroimy ziemniaki na drobne kawałki i gotujemy na w osolonej wodzie. Makaron osobno zagotować, również w osolonej wodzie. Jak będzie miękki odcedzić. Puszkę fasoli czerwonej i ciecierzycy odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Gdy mięso będzie miękkie do garnka wrzucamy ziemniaki, makaron, fasolę czerwoną i ciecierzycę. Wszystko razem należy zagotować i zagęścić mąką. Doprawić według uznania. Ja dodaję bazylię, oregano, pieprz i kucharek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka107 24.05.2012 11:02
muszę spróbować z ciecierzycą
Rafał10 28.04.2012 15:01
uwielbiam zupy ! Nie wiem jak to możliwe ale jeszcze nie jadłam z ciecierzycą :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak