Sposób przygotowania

Fasolkę namaczamy na całą noc w wodzie. Następnego dnia wlewamy do garnka wodę, dodajemy fasolę i gotujemy. w tym czasie obieramy i kroimy w kosteczkę marchewkę. do garnka dodajemy ziele angielskie i kilka liści laurowych. Po ok 20 minutach gotowania się fasoli w wodzie wrzucamy marchewkę. Następnie obieramy cebulki i kroimy w kostkę, w kostkę kroimy również kiełbasę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy kiełbasę z cebulą, lekko podsmażamy. Jak fasola będzie już dość miękka dodajemy przysmażoną kiełbasę i cebulę do garnka, chwilkę jeszcze gotujemy. Następnie bierzemy pół szklanki wywaru z garnka i rozrabiamy w nim koncentrat pomidorowy, po wymieszaniu wlewamy do garnka. Na koniec przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Posypujemy natką pietruszki na wierzch.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    Na pewno bardzo syta;))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    bardzosmaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    jedna z moich ulubionych zup! spróbuję według Twojego przepisu
  • 2
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    polska tradycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smacznie wyglada i ma ciekawa nazwe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm super;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !