Sposób przygotowania

Ogórek obrać i zetrzeć na tarce o największych oczkach.
Cukinię umyć i utrzeć (razem ze skórką) na tę samą grubość.
Czosnek wycisnąć do warzyw.
Dodać sól do smaku oraz jogurt grecki.
Dodać na końcu koperek.
Dokładnie wymieszać i przelać sos do słoika.
Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby się zmacerował.

Nadaje się do przechowania w lodówce przez kilka dni.
Świetny do dań z grilla, ryżu, warzyw oraz wszelkich mięs.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Zrobię go na grilla.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Do mięska będzie idealny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !