Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety z kalarepy Eli

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry z dużej kalarepy,grube 1/2 cm
8 sztuk
mąka pszenna
do panierowania
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
6 łyżek
jajko
1 sztuka
ser salami
4 (plastry, 1/2 cm)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kalarepy Eli

Plastry kalarepy zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 8 minut.Wyjąć,przelać zimną wodą i ostudzić.Plastry kalarepy rozłożyć,posypać pieprzem.Na cztery kawałki kalarepy położyć po plastrze sera salami,przykryć resztą kalarepek i docisnąć.Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej.Na patelnię wlać olej(tyle żeby sięgał do połowy wysokości kotletów) i mocno rozgrzać.Kotlety smażyć z obu stron na rumiano.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 08.06.2011 17:08
A to ciekawe - uwielbiam kalarepki
marzencia2007 30.09.2010 09:27
uwielbiam kalarepę na pewno wyprobuje :)
rosik93 07.07.2010 00:58
wyprobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak