Sposób przygotowania

Tuszkę królika podzielić na 6 części. Przygotować marynatę z miodu, oliwy, sosu sojowego i przypraw. Zalać nią królika i włożyc do lodówki. Marynować przez 2 doby. Po wyjęciu mięsa z marynaty, obsmażyć je z obu stron, a następnie dodać na patelnię resztę marynaty i trochę wody.
Dusić tak mięso przez ok 20 min. Po czym dodać do sosu podsmażone kurki z cebulą pokrojoną w piórka. Dusić tak jeszczcze razem ok. 40 min. Po tym czasie mięsko jest mięciutkie i pyszne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    PYCHOTKA! Uwielbiam smak potraw z królika! Po przepisie widać, że składniki się zgrywają... muszę wypróbować !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !