Sposób przygotowania

W moim domu od zawsze je się leczo w formie bardziej płynnej, jak zupa. Wzięło się to stąd, że zawsze mało nam tej "wody" z potrawy, która koncentruje cały smak :)
Kiełbasę i cebulę kroimy na półplasterki i podsmażamy na oleju. Dodajemy przecier i podgrzewamy wszystko razem jeszcze 3 minuty, żeby smak przeszedł, przekładamy do dużego garnka, dodajemy 3 liście laurowe i 4 ziela angielskie, zalewamy wodą w ilości dwukrotnie przykrywającej zawartość garnka. Dodajemy pokrojoną w ćwierćplasterki cukinię pozbawiona środka z nasionami i 2 papryki czerwone pokrojone w większą kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i papryką ostrą do smaku, można dodać chilli. Dusić wszystko razem do zmięknięcia składników.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Ale zupkę dzisiaj zrobię :) muszę tylko po paprykę do sklepu skoczyć i biorę się do roboty ! Uwielbiam :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    to coś dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    mam nadzieje, ze bedzie smakowala :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !