Sposób przygotowania

Ciasto farncuskie rozmrozić lub przygotować. Cukinię umyć, osuszyć. Pokroić w cienkie paseczki. Smażyć przez 5-10 minut z dwiema łyżkami oleju , ząbkiem cząsnku i szczyptą soli, Czosnek wyjać. Cukinię przełożyć do miski i dodać jajko, pokrojoną w kostkę mozzarellę. dobrze wymieszać. przyprawić do smaku solą lub pieprzem. Z ciasta wyciać prostokąty o wielkosći ok. 12x6 cm. Na każdym kawałku ciasta kłaść łyżeczkę farszu z cukini. skleić brzegi i ułożyć na blaszce, wstawić do rozgrzanego piekarnika. Pic 15 minut w temperaturze 200 C, aż do zarumienienia się

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    pracochłonne ale jaki wspaniały efekt?
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    muszę je wypróbować bo przepis jest zachęcający!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To musi być pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    muszę wypróbować przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    z cukinią nie jadlam jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !