Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

aby szybciej grochówka się ugotowała to łuskany groch tak jak ziarnisty moczę całą noc - potem wystarczy ok 40 minut gotowania zupy

w 5 litrach wody zagotować obraną włoszczyznę i ze 4 dodatkowe marchwie pokrojone w kostkę - gdy się zagotuje dodać pokrojone ziemniaki i wymoczony łuskany groch - gotować do miękkości grochu - boczek drobno pokroić i podsmażyć na rumiano i dać z patelni do zupy - kiełbasę pokroić w paseczki nieduże i włożyć do zupy - dodać też przyprawy do smaku - zupę co jakiś czas zamieszać, bo łuskany lubi się przykleić do dna i przypalić w garnku



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ale pychotka
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Moja ulubiona zupka z pysznymi grzankami.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z grzankami jeszcze grochówki nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super smacznie i apetycznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa na zimę, dla rozgrzania się.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !