Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy i smażymy na odrobinie oleju razem z kurczakiem. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z wodą i mąką dodajemy zioła (zioła dodajemy według uznania, ja zawsze daję więcej bazylii i mniej tymianku). Do śmietany wsypujemy usmażonego kurczaka z cebulką i czosnkiem i wszystko zagotowujemy.
Sos podajemy z ryżem, kaszą gryczaną lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    robię podobny, jest pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !