Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z pietruszką

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe
0,5 kg
mięso wołowe
30 dag
pietruszka zielona
3 pęczki
czosnek
2 ząbki
jajko
2 szt
przyprawy do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
żółty ser
20 plastry
szynka
15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pietruszką

Kroki postępowania

1
Mięsa mielimy (może być samo wieprzowe),dodajemy jajka, ząbki czosnku( przeciśnięte) i paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Pieczeń  z pietruszką foto
2
Mięso rozkładamy na folii aluminiowej. Na nim układamy plastry wędzonki, posypujemy posiekaną natką pietruszki i przykrywamy serem żółtym.Zwijamy roladę i pieczemy w folii 45 minut a pod koniec odkrywamy, aby z wierzchu się zrumieniła.
Krok 2 - Pieczeń  z pietruszką foto
3
Pieczeń kroimy na kawałki i dowolnie podajemy. Jest bardzo aromatyczna i smaczna.Tu moja propozycja podania.
Krok 3 - Pieczeń  z pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 02.10.2012 13:23
to musi być bardzo dobre
teresa18 06.06.2012 20:51
ciekawie przyrządzone mielone
caralajna 16.04.2012 20:50
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak