Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada mięsna z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
ser żółty 30 dag
pieczarki 1/2 kg
jajko 4 szt
majonez 4-5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada mięsna z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce i smażymy. Odstawiamy do przestudzenia. Żółty ser ścieramy na tarce. Jajka miksujemy na puch. Następnie dodajemy straty ser oraz majonez. Solimy (odrobinkę) oraz pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy łyżką, aby składniki się ze sobą połączyły. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blachę i pieczemy 25 minut w temp. 160*C.
Krok 1 - Rolada mięsna z pieczarkami foto
2
Piersi z kurczaka rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka, solą praz pieprzem. Następnie na upieczony placek wykładamy usmażone pieczarki.
Krok 2 - Rolada mięsna z pieczarkami foto
3
Na pieczarki układamy rozbite piersi z kurczaka.
Krok 3 - Rolada mięsna z pieczarkami foto
4
Ostrożnie zwijamy w miarę ciasno roladę. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy 50 minut w temp. 160*C.
Krok 4 - Rolada mięsna z pieczarkami foto
5
Upieczoną i wystudzoną roladę kroimy w plastry.
Krok 5 - Rolada mięsna z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 05.05.2012 16:40
wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak