Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka w różowym sosie

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4 szt.
majonez
3 łyż.
jogurt naturalny
2 łyż.
ketchup
1 łyż.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
buraczki konserwowe
3 łyż.
barszcz czerwony
1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w różowym sosie

Jajka wkładam do rondla i gotuję w osolonej wodzie, po czym studzę i obieram ze skorupek. Każde jajko przekrawam wzdłuż na połowę i układam na dużym talerzu. Robię różowy sos do jajek: Majonez łączę w miseczce dokładnie z jogurtem i ketchupem wraz z proszkiem czerwonego barszczu (rozrobionego w niewielkiej ilości wody). Doprawiam sos solą i pieprzem do smaku. Połówki jajek polewam różowym sosem i dekoruję środek buraczkami ze słoika oraz gałązkami natki pietruszki. Od razu podaje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 15.04.2012 09:51
super
mikrusiak 13.04.2012 11:51
fajnie się prezentują...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak