Sposób przygotowania

Kapustę opłukać i poszatkować. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Do wrzącej wody wrzucić świeże żeberka, opłukaną i poszatkowaną kapustę oraz ziemniaki, liść laurowy, koperek posiekany, Warzylion. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Na smalcu usmażyć na złoty kolor cebulę, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Zagęścić nią zupę i doprawić przyprawami do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    smakowicie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    jadlam ta zupe ale nie widzialam ze tak sie nazywa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Cóż za nazwa! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !