Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z fetą

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler naciowy
2 łodygi
pietruszki
1 szt.
marchew
1 szt.
cebula
1/2 szt.
czosnek
3 ząbki
papryka czerwona
1/2 szt.
masło
2 łyż.
pomidory
2 puszki
koncentrat pomidorowy
4 łyżecz.
zioła
3 łyż.
kumin
1/2 łyżecz.
woda
3/4 litra
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
chili
1 szczypta
cukier
1/2 łyż.
feta
150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z fetą

W rondlu rozgrzewam dwie łyżki masła. Marchew i pietruszkę myję, obieram ze skórki i ścieram na dużych oczkach na tarce. Cebulę, paprykę,seler naciowy i czosnek drobno siekam. Warzywa dodaję do rondla i smażę na małym ogniu przez około 15-20 minut. Po tym czasie zalewam 1/4 szklanki wody. Dodaję pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i wodę. Doprowadzam do zagotowania. Dodaję posiekane świeże zioła i kumin. Gotuję na małym ogniu przez 25 minut. Miksuję zupę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, chilli i cukrem. Do talerzy nalewam zupę. Posypuję każdą porcję pokruszoną fetą. Podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.04.2012 19:01
super
Justyna87 11.04.2012 15:39
fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak