Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego z serem żółtym

5.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
500 g
jajko
1 szt.
cebula
1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyż.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szkl.
ser gouda
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego z serem żółtym

Mięso mielone przekładam do miski. Cebulkę obieram i drobniutko siekam. Dodaję jajko, posiekaną cebulkę i bułkę tartą, mieszam. Doprawiam mięsną masę do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Ser żółty kroję w niewielkie słupki. Masę mięsną dzielę na 6-8 części, lepię z każdej kulkę, rozpłaszczam i kładę słupek sera, zalepiam go dokładnie, tak aby ser nie wypłynął w czasie smażenia. Formuję podłużne kotleciki. Panieruję w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony na ciemnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak