Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do temp.200 st.
Z ciasta francuskiego wyciąć krążki dowolnej wielkości /np .przy pomocy małej szklanki lub ozdobnej foremki/. Wycięte krążki posmarować białkiem, posypać sezamem i ułożyć na blasze.
Piec w gorący m piekarniku ok.8 min. Ciasto powinno być wyrośnięte i lekko rumiane.
Po wyjęciu z piekarnika należy palcem na środku każdego krążka zrobić delikatne wgłębienie./na nadzienie/. W miseczce wymieszać twarożek z musztardą, koperkiem, sokiem cytrynowym i połową posiekanych kaparów. Doprawić do smaku/pamiętając, że kapary są słone, ryba również/ Pokroić łososia w paseczki. Na środku każdego przestygniętego już krążka ciasta wyciskać szprycą ozdobne kupeczki sera lub nakładać je łyżeczką. Następnie na wierzchu każdego torcika ułożyć paseczki ryby, posypać pozostałymi kaparami i ozdobić zielonym koprem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !