Sposób przygotowania

Dzwonki łososia skropić cytryną, odstawić na godzinę. Sos: na oliwie z oliwek zeszklić cebulę, dodać drobno posiekany czosnek. Dodać kartonik pomidorów, ocet winny, cukier do smaku, pieprz, sos chilli. Dusić całość ok. 10 minut.
Dzwonki posmarować gotowym sosem z obu stron. Patelnię grillową rozgrzać, posmarować oliwą, położyć łososia i usmażyć ok 5 minut z każdej strony. Na patelnię obok łososia położyć plastry cukinii i również je podpiec. Na talerz położyć po dzwonku łososia, plasterki cukinii i kawałki świeżej i marynowanej papryki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Pewnie bym się skusiła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !