Sposób przygotowania

Umytą starannie pszenicę wsypać do gąsiora, zalać przegotowaną i ostudzoną wodą. Wsypać cukier i drożdże, wymieszać i zakorkować. Po upływie 9 dni zamieszać i zostawić na następne 9 dni, po czym można zlewać do butelek.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Damian10

    kiedyś zdarzyło mi się zrobić coś podobnego jednak dodałem 1,5 kg cukru ,z chęcią wypróbuje twój ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    robiłam takie wino :-) naprawdę jest dobre polecam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    boskie
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    nie wszyscy wiedzą że do pszenicy nie trzeba dodawać drożdży bo pszenica ma je w sobie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !