Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Duszonka z dorsza po kurpiowsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza
3
cebula
3
olej
80 ml
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
do smsku
Sklep Prymat
natka pietruszki
do smsku
sól
do smsku
Sklep Prymat
słonina
150 gram
przecier pomidorowy
125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka z dorsza po kurpiowsku

Filet z ryby osuszyć i oprószyć solą. Posiekać cebulę. Słoninę pokroić w paseczki, które umieścić należy na dnie naczynia do zapiekania (ewentualnie można dobrze nasmarować tłuszczem). Na niej kłaść na przemian rybę i cebulę. Każdą warstwę dorsza skropić olejem i doprawić solą i pieprzem. W naczyniu umieścić liść laurowy i ziele angielskie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Po około 15 minutach zalać przecierem i piec do miękkości. Podać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 01.06.2012 21:06
świetn arybeczka
malcik111 22.05.2012 08:51
świetna
Wiesława1 09.05.2012 15:14
pyszna rybka
ewka1978 28.04.2012 20:15
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak