Sposób przygotowania

Filet z ryby osuszyć i oprószyć solą. Posiekać cebulę. Słoninę pokroić w paseczki, które umieścić należy na dnie naczynia do zapiekania (ewentualnie można dobrze nasmarować tłuszczem). Na niej kłaść na przemian rybę i cebulę. Każdą warstwę dorsza skropić olejem i doprawić solą i pieprzem. W naczyniu umieścić liść laurowy i ziele angielskie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Po około 15 minutach zalać przecierem i piec do miękkości. Podać posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Super.
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszna rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    świetn arybeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !