Sposób przygotowania

Do jogurtu naturalnego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, sól, pieprz i pozostawiamy aż smaki się "przegryzą". Do miski dodajemy oliwę, wyciśniętą cytrynę, przyprawy i koperek - mieszamy. Tą marynatą nacieramy łososia. Warzywa: marchewkę kroimy w słupki, pora i cebulkę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski. Wszystkie warzywa dusimy na łyżeczce masła do miękkości. W międzyczasie na kawałku folii aluminiowej kładziemy opruszonego przyprawą uniwersalną łososia zamykając go jak w sakiewce. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 min w temperaturze 180 stopni. Podajemy z kaszą, ryżem czy ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zdrowo sie zrobiło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !