Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dodać oliwy z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą mleka. Wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z wodą. Ciasto zagniatać przez około 10 minut. Następnie odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a potem rozwałkować na placki o grubości 5-6min.Składniki na pizzę dowolne u mnie: kukurydza, szynka, kurczak, papryka, ogorek i ser.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    cudna
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam domowe pizze!!! tylko czemu one mają tyle kalorii????? ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Wygląda pysznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    oj tam o jam co tam kalorie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    smaczna, robie identyczne ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    domowe pizze smakują najlepiej, pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !