Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidorówka z ryżem i pulpecikami

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
30 dag
ryż
10 dag
fasolka szparagowa
10 dag
cebula
1 szt
masło
1 łyżka
koncentrat pomidorowy
1/2 szkl
bulion drobiowy
4 szkl
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
bazylia
Sklep Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z ryżem i pulpecikami

Cebulę posiekać, zeszklić w garnku na maśle. Dodać ryż, smażyć chwilkę, następnie dodać koncentrat, smażyć chwilę na małym ogniu. Zalać gorącym bulionem, dodać pokrojoną fasolkę szparagową i zagotować. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, przyprawą do mielonego, doprawić solą i pieprzem. Formować małe klopsiki, wrzucać do zupy. Gotować ok. 20 min, doprawić, posypać bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 31.07.2015 09:00
Można się najeść.
pajbek 02.12.2013 15:24
Dla mnie super :-)
Iwusia 01.11.2013 00:00
pięknie wyglądają
RenataZ-et 04.02.2013 23:54
Bardzo fajny pomysł
Norgiusz 10.04.2012 14:34
mniam
parysek10 06.04.2012 16:36
ale gęsta
pioge7 04.04.2012 21:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak