Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na niewielkie kawałki w wrzucamy do żaroodpornego naczynia. Na ziemniaki sypiemy zioła prowansalskie. Na to kładziemy rybę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Na rybę wrzucamy pokrojone warzywa. Wszystko polewamy oliwą z oliwek i wstawiamy do mocno rozgrzanego piekarnika. Sos: masło topimy w rondelku. Dodajemy mąki i mieszamy. Wlewamy szklankę wody. Przyprawiamy solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy śmietany i mieszamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    a to coś dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    lubie wariacje rybne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !