Sposób przygotowania

1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na dość grube plastry, uformować ręką kotleciki (nie rozbijać tłuczkiem), skropić likierem.
2. Wymieszać sól, czosnek, 1 łyżkę oliwy, pozostały likier, syrop pomarańczowy, do marynaty włożyć mięso, przykryć, odstawić na 1-2 godziny w chłodne miejsce.
3. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, obsmażyć osączone z marynaty mięso, zalać gorącym wywarem z kurczaka, dodać żurawiny i pokrojoną dymkę, dusić pod przykryciem ok. 15min, ubywający sos uzupełniać marynatą.
4. Podawać z ryżem lub ziemniaczkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !