Sposób przygotowania

polędwicę umyć i obsmażyć na rumiano z każdej strony na oliwie piekarnik rozgrzać do 190st.na tłuszczu od smażenia zeszklić posiekaną cebulę dodać gorący bulion,liść laurowy,skórkę pomarańczową,szczyptę cynamonu wymieszać i na koniec włożyć mięso wstawić do piekarnika i upiec ok.1,5godz.co jakiś czas podlać mięso i odwracać,dodać suszone owoce oprószyć solą i pieprzem przykryć pokrywką i piec jeszcze ok.40min.przygotowaną pieczeń podawać w tym naczyniu w którym się piekła,podawać z ryżem i sałatką z selera,ananasa i rodzynek w lekkim sosie majonezowym.

Komentarze

  • -3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    polędwica taka droga.....
  • 3
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    pewnie smacznie na święta w sam raz
  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    pewnie smacznie na święta w sam raz
  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    pewnie smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    ekstra danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !