Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć natrzeć solą i pieprzem i smażyć na oleju z każdej strony na rumiano,podlać wodą i przełożyć mięso razem z wywarem do naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika na ok.2godz.w temp.160st.stale podlewając wytworzonym sosem lub wodą i upiec,wyjąć mięso zawinąć w folię aluminiową,sos przecedzić dodać likier,miód,sok z cytryny,cynamon,obrane i podzielone na cząstki mandarynki całość wymieszać i zagotować na małym ogniu chwilę pogotować od zagotowania się ok.10min.przyprawić do smaku i polać mięso po wierzchu posypać płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    oryginalne połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Musi smakować wyśmienicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    odważne połączenie mięsa z słodkimi dodatkami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    odważne połączenie smaków !
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny schabik :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !