Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę myjemy, siekamy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy cebulę, czosnek potem pieczarki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki dusimy, aż zmiękną. Następnie odparowujemy pieczarki z wody. Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Ziemniaki gotujemy na parze, aż będą prawie miękkie. Mozzarellę odsączamy z wody i kroimy w kostkę.
Pieczarki, ziemniaki, mozzarellę, śmietanę 12%, cebulę, mieszamy w misce, doprawiamy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne o wym.30*20 wysmarować olejem, wylać do niego połączone składniki.
Masło roztopione łączymy z płatkami kukurydzianymi. Następnie na masę w naczyniu żaroodpornym wysypujemy równomiernie płatki kukurydziane. Zapiekamy bez przykrycia przez 60-80 min. (w zależności od ziemniaków) w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Jeśli w produktach jest za dużo wody, trzeba zapiekać trochę dłużej.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    kiedys mialam z niemiec fix na taka potrawe ale z naturalnych skladnikach na pewno o niebo lepsza:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda świetnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny patent z tymi płatkami :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo pomysłowa.
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    zapiekanka wyszła super ,moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wygląda pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !