Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapuśniak na kościach

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
1 kg
marchew
2 szt
ziemniaki
3-4 szt
pietruszka
1 szt
por
1/2 szt
kości schabowe
0,5 kg
cebula
1 szt
smalec
2 łyżki
mąka
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziarenek
Sklep Prymat
kminek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
1-2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak na kościach

Kroki postępowania

1
Kapustę płuczemy dwa razy, zalewamy wodą, dodajemy umyte kości, zagotowujemy. Dodajemy przyprawy i obrane i pokrojone w kostke warzywa oprócz cebuli. Wszystko gotujemy około 40 minut.
Krok 1 - kapuśniak na kościach foto
2
smalec rozgrzewamy na patelni dodajemy do niego pokrojoną w kostkę cebulę-szklimy, następnie dodajemy łyżkę mąki chwilę smażymy i dodajemy do zupy-zagotowujemy
Krok 2 - kapuśniak na kościach foto
3
gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 5 minut, dodajemy majeranek i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - kapuśniak na kościach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 29.11.2012 20:03
doskonała zupa
Andysz 29.10.2012 14:00
mm lubię taką zupkę;)
kuklik 29.06.2012 18:12
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak