Sposób przygotowania

Umyte kości,boczek ułożyć w garnku i odstawić. Kapustę kiszona jeśli jest zbyt kwaśna raz wypłukać w małej ilości zimnej wody(wody nie wylewać).Odciśniętą kapustę posiekać i przełożyć do garnka.Zalać wodą tak ,aby była zakryta i wstawić na ogień. Dodać grzyby , liście laurowe ,ziele angielskie ,kucharek i trochę pieprzu.Gotować na małym ogniu przez ok. jedna godzinę. Potem wlać wino dodać kminek i dosmaczyć solą, cukrem i pieprzem. Dalej gotować przez kolejną godzinę uzupełniając płyn wodą z kiszonej kapusty. Im częściej będziemy bigos odgrzewać tym coraz smaczniejszy będzie.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bigos z grzybkami robi moja mama i tylko taki lubię!
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam bigos, mam trochę zamrożone na awaryjne spotkania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !