Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos z Suszem Grzybowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości z karkówki
1 kg
boczek
20 dkg mięsny
kapusta kiszona
1 kg
kminek Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Sklep Prymat
cukier
1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżka
grzyby suszone
1 szklanka pokruszonych
wino czerwone
1 szklanka
Ziele angielskie całe Prymat
5 kulek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z Suszem Grzybowym

Umyte kości,boczek ułożyć w garnku i odstawić. Kapustę kiszona jeśli jest zbyt kwaśna raz wypłukać w małej ilości zimnej wody(wody nie wylewać).Odciśniętą kapustę posiekać i przełożyć do garnka.Zalać wodą tak ,aby była zakryta i wstawić na ogień. Dodać grzyby , liście laurowe ,ziele angielskie ,kucharek i trochę pieprzu.Gotować na małym ogniu przez ok. jedna godzinę. Potem wlać wino dodać kminek i dosmaczyć solą, cukrem i pieprzem. Dalej gotować przez kolejną godzinę uzupełniając płyn wodą z kiszonej kapusty. Im częściej będziemy bigos odgrzewać tym coraz smaczniejszy będzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 23.09.2012 20:19
Uwielbiam bigos, mam trochę zamrożone na awaryjne spotkania
Katarzyna59 22.04.2012 09:47
rewelacja
PaniMISIOWA 17.04.2012 16:26
bigos z grzybkami robi moja mama i tylko taki lubię!
smakowita 23.03.2012 19:16
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak