Sposób przygotowania

Z polędwicy usuwamy błony, myjemy, osuszamy.
Robimy marynatę do polędwiczki. Do łyżki oleju dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, kucharek - nacieramy polędwiczkę - odstawiamy na 10 minut
W tym czasie kroimy paprykę w kostkę, pora w plasterki,polędwice kroimy w plastry około 1cm, delikatnie rozpłaszczamy dłonią. Na rozgrzaną patelnię wkładamy plastry polędwiczki, podsmażamy z obu stron, dosłownie po 2 minutach dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę, a na samym końcu por pokrojony w plastry - przyprawiamy.
Układamy plastry polędwiczki na talerzu, przykrywamy papryką z porem - możemy podać z ziemniakami. Proste, szybkie i pożywne. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam, takie mięsko to ja lubię:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyglądają kusząco :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    rewelacyjne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    slicznie wyglądają =)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczny obiadek, a ja uwielbiam paprykę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    ciekawe mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !