Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, posypać przyprawą do ziemniaków i koperkiem i tłuczkiem do ziemniaków utłuc ziemniaki na tak jakby piure i odstawić do ostygnięcia. W miedzy czasie zetrzeć ser na tartce o drobnych oczkach. Ostudzone ziemniaki wymieszać z serem i formować małe kuleczki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju przez chwilkę ( do uzyskania koloru ciemno złotego). Podawać ciepłe najlepiej do sałatki z kapusty pekińskiej z sosem vinegret.
Smacznego! :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ajam

    zapomniałam napisać, że trzeba do Ciasta dodać 2 łyżki mąki i małe jajo..;) wybaczcie..
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajnie wygladają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !