Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Robienie krokietów podzieliłam sobie na dwa dni. W pierwszym dniu pokroiłam mięso na mniejsze kawałki, zalałam wodą, dodałam kostkę drobiową i gotowałam ok. godziny. W drugim garnuszku gotowałam kapustę kiszoną ok. 30 minut. Po gotowaniu bulion Winiary z mięsa przelałam do słoika, a mięso i odcedzoną kapustę schowałam do lodówki. Na drugi dzień zmieliłam mięso z kapustą przez maszynkę. Na patelni dusiłam, podlewając bulionem Winiary który dzień wcześniej przelałam do słoika. Na patelni podmsażyłam cebulkę, pokrojoną w kostke i dodałąm do mięsa. Przyprawiłam solą i pieprzem.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ło matko....ale pomysł....kupuję wafle ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wiele o nich słyszałam , może czas wypróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !