Sposób przygotowania

Oczyszczone pieczarki podsmażyć na odrobinie oliwy i odstawić ,aby przestygły .Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Miękkie masło utrzeć z żółtkami,namoczoną w mleku i odciśniętą bułką oraz śmietaną. Dodać dorsza i pieczarki przepuszczone przez maszynkę i doprawić do smaku solą ,gałką muszkatołową oraz pieprzem.Na koniec masę połączyć z ubitymi białkami i posiekaną natką pietruszki .Masę wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką foremki. Pasztet piec w 175 stopniach przez ok. 1 godzinę czasu.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    nigdy nie jadłam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowity
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wykwintne drogie danie :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dobrze pomyślane
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Ciekawy przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    apetycznie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !