Sposób przygotowania

fileta solimy z obu stron i odstawiamy na kilkanaście minut. W tym czasie w głębokim talerzu rozkłócamy jajko, na duży płytki talerz wsypujemy bułkę tartą. Panierujemy fileta bułka- jajko - bułka. Smażymy na rozgrzanym oleju po 10 minut z każdej strony.
Do pangi dodałam oprócz frytek smażone pomidory. Pomidora pokroiłam w plasterki, oprószyłam pieprzem, panierowałam w taki sam sposób jak pangę i zaczęłam smażyć momencie gdy przewracałam pangę na drugą stronę. Bardzo smaczny dodatek nie tylko do ryb:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    nie rozumiem, dlaczego niektórzy tak narzekają na pangę, przecież, ja też często ją smażę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    panga jest bardzo smaczna, tylko osobiście wolę tą białą od różowej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Bardzo apetycznie wygląda
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Ja niestety należe do tych osób co czuja w rybie zapachy smaki z Wody i zadko jem ryb :) chyba że morską która uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Same dobrości :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !