Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy pod wodą. Następnie za pomoca tartki ścieramy ja na tych malutkich oczakch. Dodajemy tak samo startą cebulę- sztuk 4. Na petelnie wykładamy smalec , na rozgzran wrzucamy obraną i pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy do niej starte ziemniaki z cebulą i smażymy. Smażymy w celu takim aby mianowicie ziemniaki posiadajace swój smak surowy go straciły. Doprawiamy solą i pieprzem, pieprzu troche wiecej by miały intensywniejszy smak.

Polecam, tanie a obiad pyszny wychodzi gdy stworzy się BOCIANY:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    bociany to jakaś szczególna nazwa na zachodzące na patelni zjawisko? :D bo niestety nie zrozumiałam :P ale nazwa przyciągająca uwagę
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    hhehe nie, wiesz tak nosi nazwe ta potrawa jako całośc:)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pierwsze słyszę;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    Wypróbuj:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    dla mnie nazwa intrygująca(jak z tego stworzyć BOCIANY)???

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !