Sposób przygotowania

Mleko podgrzać,w ciepłym rozpuścić drożdże. Wlać do mąki,soli,jajka i oleju. Wyrobić,dodac trochę bazylii i oregano do ciasta. Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiełbasę pokroić w nieduże kawałki,podsmażyć z posiekaną cebulą na patelni. Pieczarki opłukać pokroic i podsmażyć osobno. Wyrośnięte ciasto rozłożyć w brytfannie, posmarować sosem do pizzy i nałożyć najpierw pieczarki,kiełbasę,odcedzoną kukurydzę. Pokrojoną w pół plastry rzodkiewkę,nałożyć plastry sera. Posypać przyprawami. Piec ok 25 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !